9.6 / 10 op 1087 beoordelingen

Ontvang cruise aanbiedingen
+ € 40 kortingscode:

  Bestemmingen

  Rederijen

  Schepen

  Reis type

  Vertrekdatum

  Datum van

  Datum tot

  Volwassen(en)

  Kind(eren)

  Reisduur

  Geavanceerd zoeken Standaard zoeken / /

  Please enter the age of the children

  Laat meer zien Laat minder zien

  Laat meer zien Laat minder zien

  Laat meer zien Laat minder zien

  2024

  2025

  2026

  Cruisen met kinderen

   

  Steeds meer gezinnen en families met kinderen gaan op cruise. Hier zijn de belangrijkste punten die je moet weten als je een cruise met kinderen wilt maken.

   

  Kinderprogramma’s
  Gezinscruisemaatschappijen bieden aan boord kinderprogramma’s aan die worden geleid door gediplomeerd personeel. Deelname aan deze leuke en leerzame activiteiten is optioneel, maar de meeste ouders vinden het moeilijk om hun kinderen weg te krijgen! Er worden elke dag activiteiten aangeboden. Of het schip nu op zee of in de haven ligt.

  Kinderen worden meestal ingedeeld naar leeftijd in drie of vier verschillende groepen, die elk aangepaste activiteiten aanbieden in aparte speelruimtes. Sommige cruiseschepen hebben zelfs een club voor tieners. Op veel schepen is de minimumleeftijd om deel te nemen aan het programma 2 of 3 jaar en kinderen moeten zindelijk zijn. Sommige regels vereisen echter dat kinderen 5 jaar of ouder zijn.

  Terwijl sommige cruisemaatschappijen, zoals Disney Cruises en Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean International, MSC Cruises, AIDA het hele jaar door kinderactiviteiten garanderen op elke cruise, op elke bestemming, bieden andere cruisemaatschappijen het programma seizoensgebonden aan of alleen als een bepaald aantal kinderen op de cruise is ingeschreven.

   

  Kajuiten en suites
  Cruiseschepen bieden verschillende soorten kajuiten voor alle budgetten, waaronder suites, balkonkajuiten, kajuiten met zeezicht en binnenkajuiten . Elk gezin kan het type kajuit kiezen dat het beste bij hun budget past. In sommige kajuiten kunnen vier of vijf mensen in één kamer slapen, dus gezinnen met jonge kinderen hoeven niet meer dan één kajuit te kopen.

   

  Afhankelijk van je gezin is dit wat je moet weten over kajuiten op cruiseschepen:

   

  Drie- en vierpersoonskajuiten
  Als je jonge kinderen hebt en wilt dat ze bij jou in de kajuit verblijven, is het mogelijk om een kajuit te vinden die plaats biedt aan meer dan twee personen. Op de meeste schepen hebben sommige accommodaties een derde of vierde bed dat uit de muur kan worden getrokken of uit het plafond kan vallen. Deze grote bedden kunnen overdag worden ingeklapt zodat ze niet in de weg staan. De steward in je kajuit zorgt ervoor dat het bed ’s avonds is opgemaakt en de volgende ochtend is opgeruimd.

   

  Aansluitende kajuiten
  Nieuwere schepen hebben verschillende kajuitcategorieën die geschikt zijn voor gezinnen. Een van de meest populaire opties zijn kajuiten met verbindingsdeuren aan de binnenkant, net als in hotels. Dit geeft u het extra gemak dat u twee keer zoveel ruimte heeft, evenals een aparte slaapkamer en een tweede badkamer. En net als in hotels betaalt u voor twee kamers.

   

  Familiesuites
  Familiesuites zijn een populaire manier voor gezelschappen van vijf tot acht passagiers om accommodaties te delen. Deze suites hebben meestal ten minste twee slaapkamers en badkamers, evenals grote gemeenschappelijke ruimtes en balkons die geschikt zijn voor familiefeesten. Aangezien er mogelijk maar een of twee van deze kamers op het schip zijn, moeten gezinnen die deze accommodaties willen, mogelijk al een jaar van tevoren boeken.

   

  Zuigelingen
  Sommige cruisemaatschappijen laten baby’s jonger dan 2 jaar varen voor slechts de prijs van havengelden en belastingen. Sommige rederijen berekenen hetzelfde bedrag voor een baby als voor een tiener. Campingbedjes zijn ook aan boord verkrijgbaar en kunnen op aanvraag in uw kajuit ter beschikking worden gesteld. Als uw kind iets te groot is voor een campingbedje, informeer dan naar bedrails die voor u kunnen worden geïnstalleerd.

   

  Oppassen
  Kinderopvang is mogelijk beschikbaar en kan aan boord van het schip worden geregeld. Gezinsvriendelijke cruisemaatschappijen met voldoende ruimte in de speelkamers van de kinderen creëren ’s avonds meestal een slaapfeest-achtige omgeving en kunnen de kinderen tot 01.00 uur houden. Andere lijnen zonder uitgebreide kinderprogramma’s kunnen vaak vrouwelijke bemanningsleden vinden die hun tijd willen besteden; maar als dit het geval is, kan de beschikbaarheid van babysitten niet worden gegarandeerd. Hoe dan ook, er is een nominale vergoeding voor babysitservices.

   

  Kindermenu’s
  Sommige cruisemaatschappijen bieden menu’s met al het favoriete voedsel van uw kinderen, zodat u gemakkelijk kunt reizen met zelfs de meest kieskeurige eters. Natuurlijk zijn kinderen altijd welkom om de hoofdmenu’s te bestellen als ze iets nieuws willen proberen. En aangezien al het eten is inbegrepen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het terugstuurt als u een gerimpelde neus krijgt. Op sommige schepen van AIDA zijn er potjes babyvoeding aanwezig.

   

  Kustexcursies
  Kustexcursies kunnen het hele gezin leuke, leerzame en avontuurlijke ervaringen bieden. De meeste cruisemaatschappijen hebben leeftijdsrichtlijnen om u te helpen bij het maken van keuzes, dus waar nodig moet u uw kinderen zeker meenemen op excursies aan wal. Sommige cruisemaatschappijen, zoals Holland America Line, hebben speciaal voor de kinderen excursies aan wal. En als uw reisschema een privé-eiland bevat, vindt u daar mogelijk ook het kinderprogramma.

   

  Benodigdheden en behoeften voor kinderen
  Hoewel er een paar uitzonderingen zijn, leveren cruiseschepen over het algemeen geen babyvoeding, flesvoeding of luiers. Dus plan genoeg van deze benodigdheden mee te nemen om de hele cruise door te komen. U moet ook van plan zijn om uw eigen kinderwagen of ander transportmiddel voor uw kinderen mee te nemen, inclusief autostoeltjes die in het vliegtuig of in excursies aan wal passen. Carnival Cruise Line biedt nu in sommige gevallen wandelwagenverhuur aan, dus als u besloten heeft om een ​​Carnival-cruise te maken, kijk dan graag uit of uw schip deze service biedt. Net als MSC Cruises. Deze bieden soms ook de service aan voor een wandelwagen.

   

  Beperkte toegang tot kinderen aan boord
  Cruisers onder de 18 jaar mogen de bars, lounges, het casino, de hot tubs en de spa- en salonfaciliteiten en de fitnessruimtes niet betreden. Het kan ook zijn dat kinderen bepaalde shows alleen voor volwassenen bijwonen.

   

  Wanneer moet ik de cruise voor mijn familie boeken?
  Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag in de reisbranche. En het antwoord is niet altijd eenvoudig. Cruises vereisen een beetje planning vooraf. Wilt u een specifieke kajuit, dan is het raadzaam om al verder van te voren te boeken. Vaak zijn er dan nog kajuiten beschikbaar die naast elkaar gelegen zijn.

   

  Beste cruiselijnen voor gezinnen
  Rederijen die geschikt zijn voor gezinnen: Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Carnival Cruise Line, AIDA Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises & Disney Cruise Line.

  Zoekopties (Klik om te verwijderen)
   Filters